Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

POCO sprema novi telefon kojega će pokretati zanimljiv čip

Xiaomijev brend POCO za nekoliko dana trebao bi predstaviti POCO F4 GT, koji bi uz dobru cijenu, mogao biti kandidat za kategoriju “flagship killera”. No, pored tog telefona, POCO se sprema za predstavljanje još jednog telefona. To će biti POCO C40 i sada se pojavljuju prve informacije o njemu koje će mnoge iznenaditi. O čemu je riječ?

POCO je prošle godine predstavio POCO C3 i očekivalo se da će njegov nasljednik stići u vidu POCO C4 telefona. POCO C3 je zapravo rebrendirani Redmi 9C, pa očekivalo se da će i njegov nasljednik biti neki rebrendirani Redmi telefon. Ipak, izgleda da se to neće desiti. Prije svega, telefon će nositi naziv POCO C40, iako će stići kao nasljednik POCO C3 telefona i neće biti niti jedan rebrendirani Redmi telefon.

XDADevelopers prenosi informaciju da se POCO C40 pojavio na FCC-u s brojem modela C3QP. Kacskrz s pomenutog portala prenosi informaciju da ovaj telefon neće koristiti Snapdragon čip. Ako ste pomislili da će koristiti MediaTek ili UNISOC, varate se. On navodi da POCO C40 neće koristiti čip niti jedne od naprijed navedenih kompanija, već će imati čip koji nosi naziv JR510.

POCO C3

JR510 je čip za jeftine telefone i napravljen je po kineskoj JLQ tehnologiji. Trenutno ovaj čip pokreću neki telefoni kineske kompanije Treswave kao što su TW501, TW104 i TW502. Zaista zanimljiv izbor čipa od strane brenda POCO.

Ono što je još zanimljivo primijetio Kacskrz jeste to da bi ovaj telefon trebao stići sa MIUI ali u GO izdanju, što znači da će biti siromašniji u odnosu na normalnu verziju MIUI, ali da će zbog toga imati i nešto lakše upravljanje.

Ovaj telefon trebao bi stići i u Evropu. POCO tek treba da objavi datum predstavljanja.

Bajtbox