Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung Galaxy M53 5G stiže u Evropu – Ovo su cijene

Samsung je prije par dana predstavio Samsung Galaxy M53 5G. Radi se zapravo o jeftinijoj varijanti Samsung Galaxy A73 5G telefona. Tokom predstavljanja, Samsung nije objavio detalje o cijenama i dostupnosti telefona. Danas jedan leaker prenosi te informacije.

Leaker Sudhanshu prenosi informaciju da će Samsung Galaxy A53 5G, između ostalih, stići i na evropsko tržište. On navodi da će cijena telefona u Evropi za verziju sa 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za unutrašnju pohranu biti 469 EUR.

Također, Samsung Galaxy M53 5G u Evropi će biti dostupan i u verziji 8/128 GB. Cijena ove verzije koštat će navodno 519 EUR.

Samsung Galaxy M53 5G cijena specifikacije

Napominjemo da se radi o glasinama, a ne o službenim cijenama koje Samsung tek treba da objavi.

Samsung Galaxy M53 5G pokreće MediaTek Dimensity 900 čip, što je glavna razlika u odnosu na Samsung Galaxy A73 5G. Prednju strana prekriva Super AMOLED ekran dijagonale 6,7“, Full HD+ rezolucije i stope osvježavanja od 120 Hz. Prvi vrhu ekrana telefona nalazi se prednja kamera sa senzorom od 32 MP. Desno bočno je tipka za kontrolu glasnoće i skener otiska prsta, koji je ujedno i tipka za uključivanje, odnosno isključivanje telefona. Za razliku od njega, Galaxy A73 5G ima skener otiska prsta ispod ekrana.

Galaxy M53 5G na zadnjoj strani ima četiri kamere koje su smještene u kvadratni izrez. Glavni senzor je onaj od 108 MP f / 1.8. Pridružuju mu se još i ultraširoki senzor od 8 MP. makro senzor od 2 MP, te senzor za dubinu od 2 MP. Izvan izreza se nalazi LED blic.

Za autonomiju telefona brine se baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 25 W.

Bajtbox