Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Xiaomi 12 serija će dobiti još dva flagship člana?

Prošlo je nekoliko mjeseci otkako je Xiaomi lansirao seriju 12, a čini se da su nasljednici već u pripremi, nasljednici pod nazivom Xiaomi 12S i Xiaomi 12S Pro. Od nasljednika se očekuje da će ponuditi malo poboljšane specifikacije i značajke u odnosu na već predstavljene modele. U ovom trenutku se ne zna puno o oba uređaja, ali se priča da Xiaomi 12S serija ima SM8475 koji je zapravo Snapdragon Gen 1+.

Nedavno je bilo glasina o tajanstvenom Xiaomi telefonu kodnog naziva „unicorn (jednorog)“ za kojeg se pretpostavljalo da je to Xiaomi 12 Ultra, no to se pokazalo netočnim, budući da je Xiaomi nedavno potvrdio da je kodni naziv za Xiaomi 12 Ultra jednostavno „L1“.

A sada su Xiaomi 12S i Xiaomi 12S Pro uočeni u IMEI bazi podataka i u Mi kodu. Ova dva uređaja imaju isti jezik dizajna i specifikacije kao trenutna, vodeća Xiaomi 12 serija. Izgleda da je jedina razlika SoC-a, koji je kod Xiaomi 12 serije Snapdragon 8 Gen 1, a kod Xiaomi 12S serije spomenuti Snapdragon 8 Gen 1+.

Uočeno je još par informacija o Xiaomi 12S i Xiaomi 12S Pro. Informacije se odnose na kodna imena i brojeve modela. Tako je kodno ime Xiaomi 12S Pro već spomenuti „unicorn“, a broj modela 2206122SC. Xiaomi 12S ima kodno ime “diting”, a broj modela je 2206123SC

Jednorog je vrsta mitske životinje, vjerojatno ste čuli. Diting je također vrsta mitskog bića koja se nalazi u kineskoj mitologiji, pa ne čudi da je Xiaomi odabrao ovo ime za svoje vodeće pametne telefone. Zasad su to jedini detalji koji su procurili o kodnim imenima za ova dva uređaja.

Bajtbox