Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Milan nadomak prodaje bogatim Bahreincima, neće više biti zaplijenjeni klub

[ad_1]

Američki investicioni fond Elliott Management blizu je prodaje velikog italijanskog nogometnog brenda Milana, a novi vlasnik trebala bi biti kompanija Investcorp.

Riječ je o snažnoj investitorskoj kompaniji iz Bahreina koja ima sjedišta u New Yorku, Londonu, Bahreinu, Abu Dhabiju, Rijadu, Dohi i Bombaju.

Jutros je ugledni L'Equipe prenio ekskluzivnu vijest da su pregovori u odmakloj fazi, da bi Reuters maločas potvrdio ovu vijest i javio da je posao nadomak finalizacije.

Kompanija Investcorp osnovana je 1982. godine, a prema podacima dostupnim na internetu grupacija pod upravljanjem ima imovinu u vrijednosti od 37 milijardi dolara.
Zanimljivo, to bi značilo da će Milan prvi put nakon četiri godine imati vlasnika koji je ciljano kupio taj klub. Elliott grupacija postala je vlasnik Milana zaplijenom, odnosno nakon što kineski biznismen Yonghong Li nije mogao vraćati kredit Elliottu kojeg je koristio za kupovinu Rossonera.

Tada je Elliott preuzeo vlasništvo nad klubom, a onda najavio stabilizaciju finansijske situacije kako bi ga prodao za što više novca. Izgleda da je taj trenutak došao.

(24sata.info)