Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Litvanci opleli po Crvenoj zvezdi: Šljam koji stoji uz Rusiju

[ad_1]

Litvanska javnost nastavlja se baviti ratom u Ukrajini u kontekstu utakmice Žalgirisa i Crvene Zvezde koja je održana početkom aprila – od tada neizostavna tema je odnos Srbije prema ruskoj invaziji.

 

Podsjetimo, košarkaši Zvezde odbili su držati transparent s antirantnom porukom vezanom uz invaziju Rusije na Ukrajinu i tu je nastao problem.

Kolumnist portala 15min.It Marijus Milašijus razgovarao je s čelnicima Eurolige o tome što će se final four Eurolige održavati u Beogradu. On smatra da Beograd ne bi smio biti mjesto održavanja završnice Eurolige.

Ubrzo je dobio odgovor od Eurolige.

“Srbija je jasno osudila napade na Ukrajinu potpisivanjem rezolucije u Generalnom savjetu Ujedinjenih naroda i to nedvosmisleno pokazuje poziciju ove zemlje. Odluka da će se F4 održati u Beogradu donesena je 4. marta, a pripreme za ovu manifestaciju počele su još prije Nove godine”, navode iz Eurolige.

Žalgiris je novčano kažnjen zbog ponašanja navijača na toj spomenutoj utakmici protiv Zvezde jer su provocirali goste iz Srbije.

Navijači Žalgirisa poznatiji kao Green White Boysi skupili su više od pola iznosa te kazne (9.000 eura).

“Naše vrijednosti su jasne: dok smo u Euroligi, mi ćemo glasno podsjećati Evropu da podržavamo Ukrajinu i nećemo tolerisati šljam koji ide ruku pod ruku s Rusima. Platit ćemo kaznu Euroligi koja je pokazala svoje prljavo lice i velika je dilema ima li smisla uopće sudjelovati u tom takmičenju”, izjavili su navijači litvanskog kluba.

(24sata.info / Sportklub)