Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

DINO MEMIĆ: Trenirao sam, vježbao, mršao…

Dino Memić je nakon pobjede u šou „Zvijezda možeš biti ti“ nastavio raditi vrijedno. Ovih dana je objavio novu pjesmu „Osvoji svijet“. Pjevač je tokom korone spremao nove projekte i nije mirovao. Radio ja na svom fizičkom izgledu, a u planu je učešće na CMC Festivalu u Vodicama. Pjesme „Stara smokva“, „Anđeo bez duše“ se pjevaju, a i nova pjesma je na putu da osvoji publiku.

Zašto ovako duga pauza?

-Iskreno, posmatrajući sve šta nas je zadesilo ne mislim da je pauza bila previše duga, obzirom da smo i u periodu od kada je počelo sve ovo sa koronom izbacili tri pjesme ukupno. Od zadnje smo čekali pola godine da objavimo „Osvoji svijet“ i tako uhvatili neki ritam za ljeto gdje planiramo objaviti još jednu. Do kraja godine očekujemo još dvije ili tri pjesme. Gledajući neki period iza sebe, iskreno sam ponosan na svoju ekipu što smo u ovom haosu zadržali kontinuitet rada na mojoj karijeri.

Nova pjesma „Osvoji svijet“ je pred publikom. Koliko se radilo na pjesmi?

-Na pjesmi smo radili predano, punim srcem i sve najbolje od nas što možemo dati smo ugradili u te 3 i po minute. Pjesma nam se svima svidjela na prvo slušanje, posebno meni. Samo snimanje je trajalo iznenađujuće kratko i sve je išlo nekim laganim, ali neprimjetno brzim tempom. Sve zajedno sa spotom se završilo u nekih dvadesetak dana.

Koliko je korona poremetila planove?

-Korona je poremetila kako cijelu estradu tako i mene. Propalo je dosta nastupa kako u BiH, tako i u cijeloj Evropi, čak i šire. Da se sve ovo nije desilo, album bi već najvjerovatnije bio kompletiran, ali šta je tu je. Za prolivenim mlijekom ne treba žaliti već se boriti prsa u prsa sa problemom iz svega ovoga pokušati izvući neke pozitivne stvari i pouke za budućnost.

Šta si radio u periodu kad je estrada stala?

-Tada smo se najviše spremali za povratak na scenu za period kada se već korona, u žargonu, bude zvala jučer. Trenirao sam, mršao, vježbao.

Ima li nastupa?

-Ima dosta nastupa ove godine, nedavno smo se vratili iz Švicarske, potom sam imao tri vjenčanja, ljeto je već poprilično popunjeno. Uzet ću i učešće na CMC festivalu u u Vodicama. Svakim danom je sve više poziva i pomalo na svijetlo dana izlazi sav uložen trud i rad u periodu kada je sve stalo, a mi nismo. Iza kulisa smo obavljali ogroman posao.

Kome je posvećena „Osvoji svijet“?

-Pjesma je posvećena svim izgubljenim, ali sretnim ljubavima i ljudima koji su se možda ovom pjesmom sjetili nekog perioda svog života.

Šta kažu kolege i da li im se dopada pjesma?

-Dosta sam komentara od kolega dobio. Svi su bili veoma pozitivni ii poruke podrške, čak sveukupno prva čestitka koju sam dobio je bila od mog kolege Ramiza Selaka. Moram spomenuti i vaše kolege i veliku podršku medija za ovaj projekat i ovim putem bih se i njima želio zahvaliti.

Najljepši momenat u karijeri?

-Nemam izričito neki najljepši momenat u karijeri, smatram da je sam ulazak u studio i početak neke nove epohe u njoj, nešto najbolje što mi se desilo. Najljepše je sigurno kada me poslije svirke gosti zaustavljaju i s osmijehom se zahvaljuju na dobro odrađenom poslu. Ali, tek ćemo za nekih desetak godina moći onako iskreno sumirati sve utiske.

Koji su planovi u narednom periodu?

-Jedna pjesma na ljeto. Dvije ili tri do kraja godine. CMC festival u Vodicama. I odraditi sve svirke koje smo dogovorili i koje ćemo dogovoriti i ponovo pjesmom vraćati osmijeh na lice onima koji su povratak nas muzičara u ovom obimu čekali.

Hoćeš li eksperimentisati sa stilovima u narednom periodu?

-Iako ova pjesma izgleda kao eksperiment u odnosu na sve pjesme do sada, ona to nije. Ostajem do kraja vjeran nekom svom stilu, ali ako se pojavi nešto u nekom drugom fazonu, a da mi priliči, neću bježati od toga.

Razgovarala: N. N.

Express