Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Bh. boksera (0-13) Italijani zvali da YouTuber na njemu popravi skor, on ga brutalno ‘uspavao’ (VIDEO)

[ad_1]

Malo poznati bokser iz Bosne i Hercegovine Stefan Marković dospio je u centar pažnje borilačke javnosti u regionu, a sve zbog svoje sinoćnje borbe.

Marković je tipični “journeyman” i praktično je dosad svima služio da na njemu poboljšaju svoj skor, a dovoljno o tome govori njegov omjer pobjeda i poraza od 0-13.

Ipak, taj omjer bio je na snazi samo do sinoć, kada je ostvario svoju prvu pobjedu u profesionalnom boksu, a nokautirao je, ni manje ni više – YouTubera!

Nokautirao je Marković Alberta Fratija, italijansku zvijezdu društvenih mreža, kojem su bh. boksera u Italiju očito doveli kako bi nastavio graditi svoj skor u boksu, ali ispostavilo se to velikom greškom.

Kako piše fightsite.hr, tokom svih 6 rundi borbe bokser rodom iz BIH uspijevao je nametnuti svoj tempo borbe i vodio na sudačkim karticama, a onda je to potvrdio tako da je krajem borbe srušio Fratija toliko silovito da je ovaj ostao nepomično ležati na podu dobrih 5 sekundi, da bi se na kraju ipak uspio pridići prije isteka 10-te sekunde i nastaviti borbu.

Borba je bila dogovorena na 6 rundi, tako da se nakon isteka zvona samo čekalo proglašenje pobjednika. Dvojica sudaca svih 6 rundi dali su Markoviću, dok je jedan sudac prvu rundu dao Fratiju.

Pogledajte taj sjajan udarac Markovića koji je Fratija bacio u teški nokdaun OVDJE!

SCsport.ba