Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Jokić, Embiid i Antetokounmpo u konkurenciji za MVP-ja sezone

[ad_1]

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić (Denver Nuggets), branilac titule najkorisnijeg igrača (MVP) regularnog dijela NBA lige, te Kamerunac Joel Embiid (Philadelphia 76ers) i Grk Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), preostali su kandidati za ovogodišnju titulu MVP-ja NBA lige.

Kako je saopćeno putem zvaničnog NBA portala, Jokić je prosječno po utakmici postizao 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, Embiid 30,6 poena, 11,7 skokova i 4,2 asistencije, dok je Antetokounmpo na prosjeku 29,9 peona, 11,6 skokova i 5,8 asistencija.

Finalisti za ovosezonskog najboljeg odbrambenog igrača lige su Mikel Bridges (Phoenix), Rudy Gobert (Utah) i Marcus Smart (Boston), dok se za naslov najboljeg novajlije (rookie) lige takmiče Scottie Barnes (Toronto), Cade Cunningham (Detroit) i Evan Mobley (Cleveland).

Za najboljeg šestog igrača nominovani su Tyler Herro (Miami), Cam Johnson (Phoenix) i Kevin Love (Cleveland). U kategoriji igrača koji je najviše napredovao u sezoni nalaze se Ja Morant (Memphis), Darius Garland (Clevelend) i Dejonte Murray (San Antonio).

U konkurenciji za najboljeg trenera ostali su Taylor Jenkins (Memphis), Eric Spoelstra (Miami) i Monty Williams (Phoenix).

 

(FENA)