Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Apple u problemima, nova odgađanja i kašnjenja u najavi

Nedavno je Kina uvela lokalnu blokadu u gradu Zhengzhou. Ova regija je blizu Apple iPhone proizvodnog mjesta, što je izazvalo zabrinutost za lanac opskrbe pametnih telefona tvrtke.

Prema izvješću Bloomberga, određena područja u ekonomskoj zoni zračne luke Zhengzhou stavljena su pod karantensku zonu. Drugim riječima, ljudi koji žive u tom području ne smiju se kretati izvan svojih domova. Nadalje, ova ekonomska zona zračne luke također je mjesto gdje se nalazi najveća Foxconnova tvornica za sklapanje iPhonea. Za one koji nisu svjesni, tajvanska tvrtka je najveći dobavljač iPhonea diva iz Cupertina. Dakle, lokalna zatvaranja mogu itekako utjecati na proizvodnju iPhonea.

Inače, Kina provodi ekstremne mjere izolacija tj. mjera protiv širenja zaraze korone virusa. Građani su primorani ostati u svojim domovima, a u slučaju napuštanja mjesta prebivališta bez odobrenja lokalnih vlasti se suočavaju s astronomskim kaznama.

Primjetno, blokade dolaze nakon što su zaposlenici počeli prolaziti kroz obavezno testiranje na COVID. Osim toga, zemlja provodi mjere izolacije u pokušaju suzbijanja širenja epidemije koronavirusa. Iako iPhonei do sada nisu bili izravno pogođeni, već postoji problem s nestašicom MacBooka. Appleovi drugi dobavljači poput Pegatrona i Quante također su nedavno zaustavili proizvodnju na istočnoj strani Kine zbog ovih karantena.

Samo prošlog mjeseca, čak je i Foxconn bio prisiljen na nekoliko dana zaustaviti proizvodnju iz svog pogona u Shenzhenu nakon što je uvedena blokada u cijelom gradu. A sada se čini da bi se sličan incident mogao ponoviti zbog sve većeg broja slučajeva COVID-a. No, ostaje za vidjeti hoće li se proizvodnja zaustaviti i u ovoj regiji.

Kakvo je Vaše mišljenje o tome?

Pišite nam u komentarima.

Bajtbox