Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Android 12 i One UI 4.1 veoma brzo bi trebali stići na Samsung Galaxy A12

Iako je Samsung do sada značajan broj svojih telefona nadogradio na Android 12, ostalo je još onih koji nisu dobili ovu nadogradnju. Među njih spadaju uređaji niže klase. Jedan od njih je i Samsung Galaxy A12. Međutim, izgleda da je Android 12 nadogradnja za ovaj telefon veoma blizu.

Samsung Galaxy A12 predstavljen je krajem 2020. godine sa Androidom 10. Telefon je već dobio jednu veliku Android nadogradnju i to onu na Android 11 i One UI 3.1. Telefon će veoma brzo dobiti i drugu veliku nadogradnju i to onu na Android 12 i One UI 4.1, što će mu biti posljednja velika Android nadogradnja.

Pokazatelj da će telefon uskoro dobiti Android 12 i One UI 4.1 jeste činjenica da je Samsung u Indiji započeo interno testiranje aktuelnog Androida 12 s verzijom firmvera A12FXXU2CVD5. Također, telefon će pored Androida 12 i One UI 4.1 dobiti i najnoviju sigurnosnu zakrpu.

Kada je riječ o Androidu 12, presvučenog Samsungovim One UI 4.1, tu je zaista mnogo novina. Međutim, pitanje je koliko će značajki stići na jeftine telefone. Ipak, treba imati na umu da je Samsung Galaxy A12 Samsungov najprodavaniji telefon u prošloj godini, što znači da bi Samsung trebao posvetiti mnogo pažnje ovom telefonu.

One UI 4.1 nadogradnja uključuje razne značajke kao što su Google Duo Live Sharing, pametni widgete, a poboljšane su palete boje i portretne fotografije pri slabom osvjetljenju. Pored toga, nadogradnja će ponuditi i način dijeljenja Wi-Fi šifri putem Quick Share. Tu je i mogućnost dijeljenja fotografija i videozapisa s više prijatelja putem jedne veze, a fotografije dijeljene putem Quick Share značajke prikazuju povijest uređivanja fotografija.

Bajtbox