Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Najljepši Xiaomi telefon dobiva novu verziju, stiže Xiaomi Civi 1S

Xiaomi je potvrdio da će lansirati Xiaomi Civi 1S u Kini kasnije ovog tjedna. Drugi uređaj u Civi seriji nije nasljednik originala (Xiaomi Civi) već nadograđena verzija.

Inače, Xiaomi Civi je nova linija pametnih telefona tvrtke namijenjena ženskoj publici u Kini. Prvi Xiaomi Civi telefon najavljen je krajem rujna prošle godine.

Originalni Xiaomi Civi

Xiaomi Civi 1S bit će predstavljen na događaju 21. travnja u Kini. Konferencija će započeti u 14:00 CST. Događaj će se prenositi uživo na Weibou i drugim poznatim kineskim platformama za video streaming

Xiaomi je službeno otkrio dizajn Xiaomi Civi 1S. Kratki video teaser i promotivni renderi sugeriraju da će uređaj izgledati identično originalnom Xiaomi Civiju.

Telefon će sadržavati pravokutni otok stražnje kamere. Senzori će biti postavljeni na trokutasti način s velikim primarnim senzorom na vrhu i dva sekundarna senzora ispod njega.

Stražnja ploča telefona imat će blistavu završnu obradu, a okvir će biti izrađen od metala. Konačno, također će zadržati zakrivljeni zaslon iz originalnog modela.

Više tipstera otkrilo je specifikacije Xiaomi Civi 1S i njihovi detalji su međusobno dobro usklađeni. Prije svega, telefon će se pohvaliti 6,55-inčnim LTPO AMOLED panelom s brzinom osvježavanja do 120Hz. Zaslon će imati razlučivost od FHD+ i centrično pozicioniranu rupicu za selfie kameru.

Originalni Xiaomi Civi

Nadalje, pokretat će ga Qualcomm Snapdragon 778G Plus SoC uparen s 8 GB/12 GB RAM-a i 128 GB/256 GB prostora za pohranu. Za usporedbu, originalni Xiaomi Civi ima ne-LTPO AMOLED zaslon i Qualcomm Snapdragon 778G čipset.

Kamere će ipak biti nešto drugačije nego na originalu, tako bi noviji model trebao stići sa 32MP Sony IMX616 selfie kamerom umjesto 32MP Samsung ISOCELL GD1 senzora.

Sustav stražnje kamere uključivat će monokromatski senzor od 2 MP umjesto makro od 2 MP. Postavka će se sastojati od 64 MP Samsung ISOCELL GW3 primarnog senzora s OIS-om i ultraširoke Sony IMX355 od 8 MP. Originalni Xiaomi Civi ne dolazi s OIS-om.

Iako će nadolazeći pametni telefon biti podržan istom baterijom od 4500 mAh kao i stariji model, mogao bi imati podršku za brzo punjenje od 67 W umjesto brzog punjenja od 55 W.

Što se softvera tiče, Xiaomi Civi 1S će pokrenuti MIUI 13 baziran na Androidu 12 iz kutije. Dok je originalni Xiaomi Civi debitirao s MIUI 12.5 baziranim na Androidu 11 i ažuriran na MIUI 12.5 Enhanced Edition i MIUI 13 baziran na Androidu 12 .

 Nažalost, ovaj uređaj će vjerojatno biti dostupan samo u Kini.

Bajtbox