Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Pixel 6 modeli opet u problemima! Ne mogu obaviti osnovni zadatak – Zvoniti kada stiže poziv

Na jesen prošle godine Google je predstavio svoju Pixel 6 seriju visoke klase. Predstavljena su dva modela – Pixel 6 i Pixel 6 Pro. Ovi su se telefoni susreli s mnogobrojnim problemima i sad ih se pojavljuje još.

Generalno, čudni problemi pojavljuju se na nekim telefonima nakon što je Google isporučio Android 12 na njih. Sada korisnici Google Pixel 6 i Google Pixel 6 Pro telefona izvještavaju da njihovi telefoni ne mogu obaviti osnovni zadatak – zvoniti kada stiže dolazni poziv.

The Verge izvještava da ovaj problem još ne mogu potvrditi, no korisnici ovih telefona izvještavaju na Redditu i na Googleovim forumima podrške da se suočavaju s njim. Oni navode da su pozivi jednostavno tiho odbijeni, šaljući pozivaoca direktno na govornu poštu.

Nakon što uđu u popis poziva, korisnici vide da je dolazni poziv jednostavno odbijen, dok u stvarnosti telefon uopšte nije ni zvonio. Svi ovi korisnici izvještavaju da njihovi telefoni nisu bili podešeni na opcije kao što su Ne uznemiravaj i sl., a koje bi mogle blokirati pozive.

Čini se da trenutno nema jednostavnog rješenja problema, osim resetovanja telefona na tvorničke postavke, što svakako za većinu neće biti poželjna opcija. Treba napomenuti da i korisnici nekih starijih Google Pixel telefona, sve do Pixel 2XL telefona izvještavaju da imaju isti problem, no on je mnogo rjeđe prisutan kod tih telefona.

Iako se Pixel 6 serija susrela i susreće s velikim problemima, prema jednom izvještaju iz drugog mjeseca, ona ruši rekorde prodaje. Naime, iz Google-a su naveli da je Google Pixel 6 serija postavila rekorde prodaje u jednom tromjesečju. Ovo se naravno misli na Google-ove dosadašnje telefone, a nažalost Google nije otkrio brojke kojima se Pixel 6 serija može pohvaliti, u smislu broja prodanih uređaja.

Google će ove godine predstaviti i još jednog člana Pixel 6 serije, a to će biti Google Pixel 6A, koji će zapravo biti najjeftiniji model iz ove serije.

Bajtbox