Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Jedan član Galaxy S10 serije ipak bi mogao dobiti Android 13 i One UI 5.0 nadogradnju

Samsung je zajedno sa Samsung Galaxy S22 serijom predstavio i One UI 4.1 koji je baziran na Androidu 12. Samsungova nova politika softverske nadogradnje za uređaje visoke klase (ali i Galaxy A53 5G) kaže da će svi uređaji ubuduće dobiti 4 velike Android nadogradnje i 5 godina sigurnosnih nadogradnji. Samsung je nedavno ažurirao podatke o nadogradnjama za Galaxy S10 seriju, ali jedan uređaj iz ove serije je ostao nespomenut.

Galaxy S10 serija predstavljena je prije više od tri godine, ali i dalje ima veliku bazu korisnika. Samsung je predstavio četiri Samsung Galaxy S10 modela prije više od tri godine. Tada su predstavljeni Samsung Galaxy S10e, Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10+ i Samsung Galaxy S10 5G.

Svi ovi telefoni isporučeni su sa Androidom 9 Pie i svi su do sada dobili tri velike Android nadogradnje. Samsung je nedavno objavio da će ova četiri modela ubuduće primati tromjesečne sigurnosne nadogradnje, što znači da neće dobiti Android 13 i One UI 5.0.

No, jednog člana Samsung Galaxy S10 serije Samsung je predstavio mnogo kasnije i pogađate – to je Samsung Galaxy S10 Lite. Ovaj je telefon predstavljen kao posljednji član Galaxy S10 serije i to početkom 2020. godine. Ono što ga, između ostalog, razlikuje u odnosu na naprijed navedena četiri modela, jeste to da je on isporučen sa Androidom 10.

Samsung Galaxy S10 Lite
Samsung Galaxy S10 Lite

Ako uzmemo u obzir to da su svi Galaxy S10 modeli dobili 3 velike Android nadogradnje, stoga je očekivati da i Samsung Galaxy S10 Lite dobije isti tretman, što znači da bi trebao dobiti Android 13. Ovaj telefon je do sada dobio dvije velike Android nadogradnje i to one na Android 11 i Android 12. Ovaj bi telefon čak mogao dobiti i neke manje verzije One UI 5.0, kao što su verzije 5.1 ili 5.1.1. Nakon što dobije Android 13, telefon bi trebao biti prebačen na tromjesečne sigurnosne nadogradnje.

Bajtbox