Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Huawei AITO M7 EV osvanuo na fotografijama uživo

Prije par dana osvanuli su renderi nadolazećeg novog Huaweijev električnog vozila, koji će nositi naziv AITO M7. Ovaj električni automobil stići će kao nasljednik prošlogodišnjeg AITO M5, koji za sada bilježi dobre rezultate prodaje, no treba uzeti u obzir da je automobil u prodaju kreno tek prošlog mjeseca. Sada je njegov nasljednik osvanuo na fotografijama uživo.

Radi se o SUV automobilu srednje veličine i dolazi sa sličnim dizajnom kao i prethodnik. Baš kao što smo mogli vidjeti i na renderima, automobil posjeduje ogromnu rešetku za ventilaciju zraka na prednjem braniku, uglađenu i ravnu liniju krova, aerodinamična prozirna prednja svjetla itd. Električni automobil bit će dostupan u petokrakim i desetokrakim točkovima.

Prošle sedmice je otkriveno da je Huawei AITO M7 težak 2340 kg. Njegove dimenzije su 5020 mm x 1945 mm x 1775 m. Automobil ima međuosovinsko rastojanje od 2820 mm. Električni hibridni automobil koristit će 1,5 T kombinaciju za proširenje raspona + motor.

AITO M7 imat će 6 sjedišta. Prenosi se da će Huawei ponuditi opcije nadogradnje za AITO M7, kao što su providna sivkasto zatamnjena stakla itd.

Električni hibridni automobil koristit će 1,5 T kombinaciju za proširenje raspona + motor, a prošle je sedmice otkriveno da će potrošnja goriva biti 1,05 L / 100 km.

Kada je riječ o predstavljanju ovog električnog automobila, Huawei se još nije službeno oglašavao po tom pitanju. Međutim, nagađa se da bi on mogao biti predstavljen do kraja ove godine. Kako je Huawei započeo prodaju njegova prethodnika, AITO M5 EV prošlog mjeseca, očekivati je da Huawei napravi određeni razmak između prodaje ova dva automobila.

Kako vama izgleda AITO M7?

Bajtbox