Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

OnePlus 10 ipak stiže! – Otkrivene specifikacije

OnePlus 10 Pro predstavljen je početkom ove godine. Suprotno tradiciji, kineska kompanija nije predstavila i obični model iz flagship serije. Od tada pa do danas ostala je nepoznanica kakva je sudbina običnog OnePlus 10 telefona. Međutim, danas napokon saznajemo neke informacije o njemu.

Prema ekskluzivnom izvještaju Digit India i OnLeaks, otkriveno je da će OnePlus 10 zaista ugledati svjetlo dana, ali da bi se to moglo desiti tek u drugoj polovini tekuće godine. Usporedo s tim, procurile su i navodne specifikacije ovog telefona.

Ono što najprije stoji u izvještaju jeste to da će OnePlus 10 izbaciti sklopku na okviru telefona, odnosno popularni Alert slider, koji je već nekoliko godina sastavni dio OnePlus telefona. Očito je da OnePlus pravi promjene na telefonima već neko vrijeme, jer je jučer predstavljen i OnePlus Ace bez iste značajke.

OnePlus 9
OnePlus 9

Prenosi se da će telefon imati LTPO2 AMOLED ekran dijagonale 6,7“, Full HD + rezolucije. Stopa osvježavanja ekrana je 120 Hz. Na zadnjoj strani će telefon navodno imati glavni senzor kamere od 50 MP, ultraširoki senzor od 16 MP i makro senzor od 2 MP, dok će naprijed biti selfie kamera sa senzorom od 32 MP. U odnosu na OnePlus 10 Pro, obični OnePlus 10 očito će izostaviti telefoto senzor.

OnePlus 10 mogao bi biti isporučen sa baterijom kapaciteta 4800 mAh, ali i s podrškom za brzo punjenje od 150 W. Ovo bi bilo gotovo duplo brže punjenje nego kod Pro inačice (80 W), što malo ulijeva sumnju u ovaj izvještaj. Punjač od 150 W može napuniti telefon za nešto manje od 20 minuta.

Što se tiče performansi, navodno OnePlus testira dvije opcije čipa. Jedan je Snapdragon 8 Gen 1+, dok je drugi Dimensity 9000.

Bajtbox