Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Lewis Hamilton potvrdio da želi uložiti u Chelsea: Ovo je prilika za biti dio nečega velikog

[ad_1]

Lewis Hamilton u Imoli je potvrdio jučerašnje glasine da planira kupiti vlasnički udio u nogometnom klubu Chelsea i da je riječ o jednoj od najvećih prilika koje je imao u životu budući da nogomet voli još od djetinjstva.

Britanski Sky jučer je donio priču da Hamilton, zajedno sa teniskom zvijezdom Serenom Williams, želi uložiti u londonski nogometni klub, a planove predvodi bivši Liverpoolov predsjednik i čelni čovjek British Airwaysa Martin Broughton, donosi MAXF1.net.

Sky prenosi da bi i Hamilton i Williams mogli uložiti po 10 miliona funti, a Hamilton je na medijskoj konferenciji u Imoli potvrdio da je zainteresiran za spomenuto ulaganje.

“Da, ima istine u tim pričama,” rekao je Hamilton.

“Nogometni sam ljubitelj od djetinjstva, igrao sam nogomet od svoje četvrte pa sve do 17. godine, igrao sam u raznim školskim ekipama i bio na brojnim utakmicama.”

“Kad ste dijete želite se uklopiti pa se sjećam kako smo često mijenjali ekipe za koje smo navijali, a jednom me sestra udarila u ruku i rekla ‘moraš navijati za Arsenal’, kad sam imao 5-6 godina.”

“Ali moj ujak Terry veliki je navijač Bluesa [Chelsea] tako sam s njim bio na puno utakmica i gledao i Arsenal i Chelsea.”

“Na kraju, ja sam veliki ljubitelj sporta, ovo je najveći sport na svijetu i Chelsea je jedan od najvećih i najuspješnih klubova na svijetu. Kad sam čuo za ovu priliku pomislio sam ‘wow, ovo je jedna od najvećih prilika za biti dio nečega’ tako da je to sjajno.”

SCsport.ba