Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Za razliku od Netflixa, HBO i HBO Max bilježe porast broja korisnika

I dok Netflix bilježi pad, konkurencija bilježi porast broja korisnika. HBO otkriva da je prošle godine zabilježio značajan porast broja korisnika širom svijeta.

Brojke otkrivaju da je HBO prošle godine zabilježio rast broja korisnika od 13 miliona, kombinovano na HBO i HBO Max. Rast u posljednjem tromjesečju 2021. godine bio je 3 miliona.

Kada se uzmu u obzir svi brojevi, HBO trenutno ima 76,8 miliona pretplatnika širom svijeta, što je još uvijek znatno manje od konkurencije. Tako Netflix ima 221,64 miliona korisnika, dok Disney Plus ima 129,8 miliona.

Nedavno je otkriveno da će uskoro doći do spajanja kompanija Discovery i WarnerMedia (koja je vlasnik HBO Max), što znači i spajanje platformi Discovery+ i HBO Max. Finansijski direktor Discoveryja Gunnar Wiedenfels potvrdio je da će uskoro doći do spajanja dvije kompanije. Streaming aplikacije će također biti spojene, no prije definitivnog i konačnog spajanja u jednu aplikaciju spojit će se još neke aplikacije, koje će na kraju sve biti inkorporirane u jednu. Nejasno je koji će dio nove kompanije preuzeti vlasništvo nad dizajnom nove aplikacije, niti koliko će koštati, ali sigurno je da će ovo svakako doprinijeti još većem broju korisnika HBO Maxa.

HBO radi na svojoj aplikaciji HBO Max i nedavno je na desktop aplikaciju uvedena tipka shuffle (nasumično). Nova tipka omogućit će korisnicima da nasumično puste epizodu određene serije.

Podsjetit ćemo da je HBO Max od 08.03.2022. godine dostupan i u još 15 evropskih zemalja i spisak obuhvata sljedeće zemlje: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Moldavija, Crna Gora, Holandija, Sjeverna Makedonija, Poljska, Portugal, Rumunija, Srbija, Slovačka i Slovenija.

Šta vi birate – HBO ili Netflix?

Bajtbox