Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovo je razlog zašto Apple odustaje od Mini modela

Već smo kroz brojna izvješća saznali da Apple odustaje od Mini serije te da će iPhone 13 Mini vjerojatno biti posljednji Mini model kojeg je Apple proizveo. Ovogodišnja iPhone 14 serija će se i dalje sastojati od 4 modela, a onaj početni će biti iPhone 14, zatim iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

Razlog za ovu odluku najvjerojatnije se odnosi na rezultate prodaje, tj na činjenicu da Apple ne može prodati dovoljno iPhone Mini modela da bi njegovo postojanje bilo ekonomski opravdano. A sada je izvješće MacRumorsa otkrilo koliko je zapravo bila loša prodaja iPhonea 13 Mini u SAD-u

Prema izvješću, prodaja 5,4-inčnog iPhonea 13 Mini činila je samo 3% ukupne prodaje iPhonea u SAD-u u prvom tromjesečju 2022. Usporedno, ostali modeli iPhone 13 bili su puno popularniji i imali su najveći udio prodaje u SAD-u.

Modeli iPhone 13 činili su 71 posto prodaje iPhonea u SAD-u u prvom tromjesečju, a standardni iPhone 13 bio je najprodavaniji s čak 38% udjela u spomenutoj cifri. 13 Pro i 13 Pro Max nisu bili toliko popularni u ovom tromjesečju, ali su ipak dosta nadmašili iPhone 13 Mini.

Za svoju sljedeću seriju iPhonea, Apple će navodno predstaviti iPhone 14 Max koji će nuditi veliki zaslon od 6,7 inča, ekvivalentan iPhoneu 14 Pro Max. Međutim, pametni telefon će doći s nižom cijenom u odnosu na iPhone 14 Pro Max, pa čak i iPhone 14 Pro.

Ekran na iPhone 14 Max bi također trebao biti panel s brzinom osvježavanja od 120 HZ s LTPO tehnologijom, a također se priča da bi iPhone 14 i iPhone 14 Max mogli stići s A15 Bionic (čipsetom trenutne generacije), a skuplji Pro i Pro Max s A16 Bionic.

A ako Vas zanimaju razlozi zašto je sve manje i manje malih telefona, imamo video i o tome. Pogledati ga možete na ovom linku.

Bajtbox