Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Stvaranje zaliha hrane u Njemačkoj nema mjeru: Kupac u Kauflandu zabilježio nesvakidašnji prizor

Kupac Kauflanda je u gradu Lörrach u Njemačkoj zabilježio zaista nesvakidašnji prizor. On je na društvenoj mreži Twitter objavio fotografiju drugog kupca koji je kolica za kupovinu napunio paketima majoneze i kečapa.

U njemačkim medijima nedavno je objavljeno kako je moguće da zbog rata u Ukrajini dođe do nestašice senfa i majoneze u njemačkim trgovinama, pa je moguće da je kupac zbog toga odlučio stvoriti zalihe omiljenih umaka, prenosi Fenix magazin.

Inače, dosta njemačkih građana je u posljednje vrijeme odlučilo stvoriti zalihe hrane, kao i toalet papira. S polica je nestalo brašna, kao i suncokretovog ulja. Također, često se kupuje tjestenina, riža, kao i hrana u konzervama.

Zbog toga su mnogi lanci supermarketa odlučili ograničiti prodaju određenih namirnica. Primjerice, u većini trgovina je dopušteno kupiti samo po litar ulja.

Prodaja brašna je također ograničena. Kupci ovisno o supermarketu mogu kupiti od dva do četiri kilograma po osobi.

Stvaranje zaliha ne čudi, budući da cijene namirnica skaču u nebo. Dosad su poskupjeli ulje, brašno, tjestenina, jaja, maslac, a najavljeno je i poskupljenje mesnih proizvoda.

Centralna.ba