Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Jedna od najčudnijih aviokompanija u povijesti: S putnicima su bile polugole cure

HOOTERSOVA aviokompanija činila se kao ideja koja ne može propasti, no doživjela je svoj kraj prije nego što biste pomislili.

Sve je počelo 2002. godine, kad je Robert Brooks, šef lanca restorana Hooters, kupio Pace Airlines, čarter-prijevoznika s flotom od osam zrakoplova, većinom Boeinga 737. Sljedeće godine pretvorio ga je u Hooters Air, zrakoplovnu tvrtku dizajniranu prema istoimenom lancu restorana.

Osim ponešto drugačijeg loga, razlika je bila u tome što su dvije takozvane hootersice bile u zrakoplovu, družile se s putnicima i igrale s njima društvene igre s raznim nagradama. Naravno, bile su odjevene u majice na naramenice i narančaste hlačice kao i u restoranima.

Ovdje nisu morale servirati hranu, a nisu imale ni zadatke koje inače imaju stjuardese. Za to su bile zadužene tri stjuardese s certifikatom Američke savezne uprave za avijaciju.

Sjedište kompanije nalazilo se u Myrtle Beachu u Južnoj Karolini, mjestu za odmor poznatom po golf-igralištima i odmaralištima. To je mjesto ostalo bez direktnih zrakoplovnih linija nakon 9. rujna 2001.

Zbog svojih niskih cijena i izravnih veza s gradovima kao što su Atlanta, Newark i Baltimore, Hooters Air je privukao putnike svih vrsta – uglavnom golfere i turiste, ali i obitelji.

To ipak nije bilo dovoljno. Zarade nije bilo, a već 2006. godine kompanija je prestala s radom. Ponajviše je na neslavan kraj utjecala cijena goriva, koja je skočila nakon uragana Katrina i Rita.

Iste je godine Brooks pronađen mrtav u svom domu.

Centralna.ba