Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Xiaomi je patentirao novi modularni sklopivi telefon – je li ovo budućnost?

Xiaomi je prijavio poprilično zanimljiv patent, patent koji uključuje sklopivi pametni telefon čiji se zaslon može odvojiti, dakle neki tip modularnog uređaja.

Ovaj patent je uočio IT Home, a on je prijavljen u Kini. Ono što je također zanimljivo je činjenica da ovaj fleksibilni zaslon prekriva tijelo telefona kada je pričvršćen. No, to nije sve, jer je spomenuto nešto još zanimljivije.

Izgleda da ovaj zaslon ostaje funkcionalan kad se odvoji od glavnog tijela. IT Home spominje nešto što se zove „bežični komunikacijski modul“. Navodno može ostati u funkciji jer je odvojen i sustav napajanja, tj zaslon ima svoju bateriju.

Izvor uopće nije spomenuo bateriju, a ovaj patent ne otkriva previše detalja. Objašnjena je samo opća funkcionalnost uređaja, dok je Xiaomi dostavio samo jednu skicu. Ta skica je prikazana u nastavku.

Ovaj uređaj djelje jako zanimljivo, a ostaje za vidjeti hoće li Xiaomi ikada napraviti konačan proizvod koji se temelji na ovom patentu. Jer napominjem još jednom, ovo je samo patent, a svi znamo da proizvođači imaju tendenciju podnijeti tone patenata dizajna od kojih se većina nikad ne izradi.

Ovaj proizvod je definitivno jedinstven, što bi na kraju najviše i privuklo potrošače, budući da ne vidimo baš neku praktičnu primjenu ovog koncepta.

Možda ćemo čuti više o ovom proizvodu u budućnosti, a možda i možda nećemo, samo ne očekujte da će uskoro biti lansiran. Xiaomi ima nekoliko dodatnih sklopivih telefona planiranih za 2022. godinu, ali ovo nije jedan od njih.

Kakvo je Vaše mišljenje o svemu tome, vidite modularne uređaje kao uređaje budućnosti ili pak ne?

Pišite nam u komentarima.

Bajtbox