Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Nadal: Odluka Wimbledona nije fer, ali kada vidite kako Ukrajinci pate, onda su naši problemi mali i nebitni

[ad_1]

Mnogi su se pitali zašto se Rafael Nadal ne oglašava po pitanju odluke Wimbledona da zabrani nastup ruskim i bjeloruskim teniserima.

Čak su sebi davali za pravo da kritikuju Španca, kao da je dužan da to učini, a sada je Nadal i progovorio o toj temi, pošto je dobio pitanje na posljednjoj konferenciji za medije.

Tom prilikom je Nadal rekao da ta odluka nije fer.

“Mislim da to nije fer prema mojim kolegama iz Rusije. Nije njihova krivica to što se trenutno dešava u Ukrajini. Takođr,e niko organizatore nije obavezao da donesu takvu odluku. Moramo da vidimo kakve će mjere preduzeti ATP, iako nema nikakve veze sa organizacijom grand slam turnira. Veoma je teška situacija. Sa druge strane kada pogledate rat i stradanja i koliko ljudi u Ukrajini pati, onda su naši problemi veoma mali i nebitni“, rekao je Nadal.

Inače, Nadal se oporavio od povrede i ove sedmice nastupa na turniru u Madridu.

Što se tiče povrede sve je u najboljem redu. Kao što znate napuklo mi je rebro i na sreću to je sada prošlost. Potpuno je druga stvar, ako govorimo o formi u kojoj se trenutno nalazim. Nisam mogao gotovo ništa da radim u ovom periodu. Svaki pokret je bio bolan. Samo disanje je bilo teško, tako da nisam mogao da se fokusiram ni na fizičku pripremu. O udarcima da ne govorim. Prvi put sam normalan trening odradio ovdje u Madridu. Trebaće mi mnogo strpljenja da se vratim u formu sa početka godine“, dodao je Nadal.

SCsport.ba