Connect with us

Upište pojam za pretragu

Ekonomija

Otvaranje Pelješkog mosta kasnit će jer nisu gotove pristupne ceste?

PELJEŠKI most, prema najavama, trebao je biti otvoren za promet do početka turističke sezone u lipnju. No kako se trenutačno čini, prvi automobili preko njega će prijeći tek potkraj srpnja. Dovršen most čeka pristupne ceste na Pelješcu, čija se izgradnja oduljila.

Naime, početkom prošle godine premijer je rekao da očekuje da sve bude gotovo do kraja lipnja ove godine.

“To je važan korak u izgradnji Pelješkog mosta za koji očekujemo da bude spojen do kraja godine, a dovršetak svih pristupnih cesta očekujemo do lipnja 2022.”, rekao je premijer Plenković u veljači 2021. godine.

Kako sada stvari stoje, most bi trebao za promet biti otvoren u drugoj polovici srpnja. Datum koji se spominje zadnjih tjedana je nekad između 19. i 21. srpnja.

“Po sadašnjim planovima i dinamici izvođenja radova, promet preko mosta mogao bi biti pušten negdje u drugoj polovici srpnja, kada budu završeni radovi na pristupnim cestama”, otkriva za HRT Jeroslav Šegedin, voditelj projekta gradnje Pelješkog mosta iz Hrvatskih cesta.

No radovi na tehnički zahtjevnoj stonskoj obilaznici neće biti dovršeni do otvorenja mosta. Tuneli su probijeni, stonski most je spojen, no na toj dionici još je mnogo posla.

“Sada predstoji izvođenje betonske ploče, očekuje se da bi to moglo trajati oko četiri mjeseca tako da negdje najesen, možda u 10. ili 11. mjesecu bi i ti radovi mogli biti dovršeni”, dodaje Šegedin.

Svi nedostaci uočeni pri tehničkom pregledu Pelješkog mosta ovih su dana uklonjeni. No putnici će se barem do sredine ljeta morati zadovoljiti samo lijepim pogledom na dovršen, ali zatvoren most.