Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Apple Watch 8 bi mogao podržavati mjerenje tjelesne temperature, ali…

Apple je razmatrao isporuku Apple Watch Series 7 sa značajkama mjerenja tjelesne temperature, ali nije mogao optimizirati algoritam. Sada se čini da bi Apple Watch Series 8 mogao imati ovaj senzor  i optimizirani algoritam.

Prema cijenjenom analitičaru Ming-Chi Kuou, Apple je prošle godine odustao od značajke mjerenja tjelesne temperature za Apple Watch 7 jer se algoritam nije kvalificirao prije početka EVT faze. Kuo vjeruje da će Apple Watch 8 moći izmjeriti tjelesnu temperaturu u 2H22 ako algoritam zadovolji Appleove stroge zahtjeve prije masovne proizvodnje.

Kuovo izvješće nije prvo koje to otkriva, i Wall Street Journal i Bloomberg također su objavili da bi Appleov nadolazeći sat mogao sadržavati senzor tjelesne temperature.

Kuo je objasnio da je problem s usvajanjem točnog mjerenja tjelesne temperature taj što temperatura kože brzo varira na temelju vanjskih podražaja. Što se tiče hardvera, ručni sat ne može pouzdano izmjeriti temperaturu upravo zbog mjesta na kojem se nalazi tj. zbog spomenutog variranja temperature kože na ruci, stoga se mora osloniti na dobar algoritam kako bi precizno očitao tjelesnu temperaturu.

Samsung se također suočava s istim problemom kao i Apple. Neka prijašnja izvješća tvrdila su da bi  Galaxy Watch 5 mogao biti predstavljen s termometrom, no Kuo vjeruje drugačije. Kaže da južnokorejski tehnološki div još uvijek zaostaje sa svojim algoritmom, pa je malo vjerojatno da će njegov sljedeći sat uključivati ovu značajku.

Osim mjerenja tjelesne temperature, Apple Watch Series 8 mogao bi doći s novim S8 SoC-om i boljim značajkama praćenja spavanja, uključujući mogućnost otkrivanja naprednih obrazaca spavanja i apneje u snu. Također se očekuje da će novi Apple Watch imati istu veličinu zaslona kao i njegov prethodnik.

Bajtbox