Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Dijamantska liga: Otkazana dva mitinga u Kini zbog novog vala korona virusa

[ad_1]

Dva mitinga Dijamantske lige koji su se trebali održati u Kini ovo ljeto neće se održati, objavili su danas organizatori objašnjavajući takav potez ograničenjima vezanim za putovanja koja se primjenjuju u toj državi suočenoj s novim valom Covida-19.

Miting u Šangaju 30. jula i u Šenzenu 6. avgusta trebali su biti domaćinima atletskim takmičenjima nakon Svjetskog prvenstva u Eugeneu u julu, ali neće ‘zbog ograničenja u putovanjima i strogih pravila karantina’ koji su na snazi u Kini.

Kamila Skolimowska Memorial, takmičenje koje se održava u Hožovu u Poljskoj, prijeći će tako iz Continental Tour gold (2. svjetska liga) u Dijamantsku ligu i održat će se 6. avgusta umjesto u septembru kako je bilo predviđeno.

Otkako je kineski konglomerat Wanda postao najveći sponzor Dijamantske lige krajem 2019. godine nijedno međunarodno atletsko takmičenje nije se moglo održati zbog korona virusa, nakon što su nadmetanja otkazana 2020. i 2021.

U petak je već objavljeno da se odgađaju i Azijske igre koje su se trebale održati u septembru i Azijske igre za mlade, koje su bile na programu u decembru te Ljetna Univerzijada 2021., koja je već jednom odgođena za ovu godinu.

SCsport.ba