Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Xiaomi ponovno usporava telefone!!

Korisnik Xiaomi China Foruma primijetio je da njegov Xiaomi Mi 10T ima LPDDR5 tip RAM-a, no kada je napravio benchmark test, rezultati daju brzine LPDDR4 tipa RAM-a.

Ovo izvješće dolazi od ekipe Xiaomiui, a prema njihovim saznanjima, ovaj problem s RAM-om je prisutan ne samo u Mi 10T već i na gotovo svim Snapdragon 865 i Snapdragon 870 uređajima.

LPDDR5 RAM tehnologija omogućuje brzinu RAM-a do 4 GBPS. Mogućnost bržeg upravljanja znači bolju izvedbu. Međutim, problem koji je primijetio spomenuti korisnik je taj što Mi 10T uređaj s LPDDR5 RAM tehnologijom pruža znatno manju brzinu nego što bi trebao.

Točnije, rezultati pokazuju brzinu od 1,5 GBPS dok bi ona trebala biti 4 GBPS, što je razlika od čak 2,5 puta.

Korisnik Xiaomi zajednice „tryigitx“ je prvi prijavio benchmark rezultate na Mi 10T, a mnogi korisnici su izjavili da imaju isti problem s brzinom RAM-a.

Još jedan Redmi korisnik podijelio je Benchmark rezultate svog Redmi K20 (globalna verzija nosi naziv Mi 9T). U zajedničkim benchmark rezultatima, Redmi K20 ostvaruje 2,9 GBPS. To je pokazalo da je brzina RAM-a Mi 10T čak i sporija od Mi 9T koji koristi LPDDR4X.

Isti korisnik je, kao rezultat svog istraživanja, shvatio da je brzina RAM-a ograničena preko kernela. Vrijednost RAM-a, koja bi inače trebala biti DDR13, ali je Xiaomi ograničena na DDR11.

Nije nam poznato iz kojih razloga se Xiaomi odlučio na ovaj potez, no ovo mu nije prvi put da vara i prikriva stvarne rezultate, ako želite znati više o Xiaomijevoj povijesti varanja možete posjetiti ovaj link.

Bajtbox