Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Džeko asistent u nevjerovatnom preokretu Intera, veliki pritisak je sad na Milanu

[ad_1]

Trener Simone Inzaghi je meč protiv Empolija odlučio početi s tandemom Lautaro Martinez – Joaquin Correa, dok je Džeko bio na klupi.

Prvo poluvrijeme bilo je fantastično. Gosti su golovima Andree Pinamontija i Kristjana Asllanija vodili sa 0:2. U tim trenucima Inter je bio šokiran.

Međutim, Inter se do odlaska na odmor u potpunosti vratio. Uz autogol Simonea Romagnolija, pogodio je i Lautaro Martinez pa se rezultatom 2:2 ušlo u nastavak susreta.

Uslijedila je opsada gola Empolija i revija odbrana Guglielma Vicarija. “Visio” je treći gol Intera u zraku.

Pogodak za slavlje stigao je u 64. minuti kada se sjajno snašao ponovo Martinez i zakucao je loptu iza Vicarija nakon što je odbrana Empolija loše reagovala.

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko ušao je u igru u 70. minuti umjesto Martineza, ali nije uspio prekinuti crni niz od šest utakmica bez pogotka.

Naš nogometaš nije imao ni sreće. U drugoj minuti nadoknade napravio je fantastičan dribling i silovito šutirao matiravši Vicarija, ali se ispriječila stativa.

Ipak, Džeko je uspio asistirati u posljednjim sekundama susreta za Alexisa Sancheza i za konačnih 4:2. Tako je Inter ostvario vrlo bitnu pobjedu i prebacio pritisak na Milan koji svoj meč u 36. kolu Serije A tek treba odigrati u nedjelju protiv Verone.

Nakon ove pobjede Inter ima bod više od Milana, ali i utakmicu više. Rossoneri imaju još tri, a Nerazzurri još dvije utakmice do kraja sezone.

Rezultat i strijelci:

Inter – Empoli 4:2 (Romagnoli autogol 40’, Martinez 45’, 64’, Sanchez 90+4’ / Pinamonti 5’, Asllani 28’).

(24sata.info)