Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Tvrdoglavi Sony ne popušta – Ovo su moguće cijene Xperije 1 IV i Xperije 10 IV!

Sony je krajem prošlog mjeseca najavio da će 11.05.2022. godine predstaviti novi flagship telefon. To će biti Xperia 1 IV. Pored njega, japanska kompanija trebala bi predstaviti i Xperiju 10 IV. Do sada smo saznali neke detalje o Xperiji 1 I Xperiji 10 IV i sada ih saznajemo još. Procurile su moguće cijene ova dva telefona.

Xperia 1 IV stići kao nasljednik Xperije 1 III. Početna cijena ovog telefona bila je 1299 dolara, no već neko vrijeme šuška se da će njegov nasljednik koštati više. Tako sada leaker Snoopy Tech prenosi informaciju da će Sony Xperia 1 IV koštati 1399 EUR, što je oko 1480 dolara. Dakle, ovo je oko 180 dolara više u odnosu na Xperiju 1 III, što je nevjerovatno. Iako se mnogi već neko vrijeme nadaju da Sony ponudi niže cijene, kako bi privukao kupce, oni ih povećavaju.

Međutim, moramo spomenuti da se radi o glasinama, te ćemo za detaljne i službene informacije morati sačekati još 4 dana, kada će ovaj telefon biti službeno predstavljen. Naprijed pomenuti leaker navodi da će ovaj telefon biti dostupan u tri boje – bijeloj, crnoj i ljubičastoj.

Sony Xperia 1 III
Sony Xperia 1 III

Očekuje se da će Xperia 1 IV stići sa Snapdragon 8 Gen 1 čipom, tri kamere na zadnjoj strani, bočnim skenerom otiska prsta, 5000 mAh baterijom i podrškom za brzo punjenje od 45 W.

S druge strane, on navodi da će Sony Xperia 10 IV koštati 499 EUR. Ovaj će telefon biti dostupan u četiri boje – plavoj, ljubičastoj, bijeloj i zelenoj.

Ovaj telefon trebao bi biti pogonjen Snapdragon 690 čipom, koji će biti uparen sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Telefon bi trebao imati kompaktni 6-inčni OLED ekran.

Bajtbox