Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Ovo će biti prvi Samsung sa kamerom od 200 MP

 Galaxy S21 Ultra i Galaxy S22 Ultra dijele jedan od najboljih sustava kamere koje danas možete pronaći na bilo kojem pametnom telefonu, ali čini se da je Samsung spreman promijeniti nešto na sljedećoj generaciji. Prema novom izvješću, Galaxy S23 Ultra će nuditi senzor kamere od 200 MP.

Kada su pametni telefoni u pitanju megapikseli nisu uvijek izravno povezani s kvalitetom. Trenutni senzor od 108 MP u Samsungovim “Ultra” uređajima bio je u upotrebi u posljednje tri generacije, počevši s originalnim Galaxy S20 Ultra 2020.

Izvješće ETNews-a tvrdi da se Samsung sprema podići na stepenicu više u svom sljedećem izdanju, isporučujući kameru od 200 MP koja bi mogla debitirati u Galaxy S23 Ultra. Senzor “ISOCELL HP3” je očito razvijen do kraja i pripremaju se planovi proizvodnje. Senzor kamere proizvodit će i Samsung Electronics i Samsung Electro-Mechanics, s podjelom od 30/70%.

Odluka o korištenju ovog novog senzora od 200 MP u Galaxy S23 Ultra očito još nije konačna, ali je Samsungov trenutni plan. Ako se to dogodi, to bi bio prvi veći pomak u Samsungovom primarnom senzoru kamere nakon više od tri godine. 

Kao što je sad već i uobičajeno, senzor od 200 MP će dobiti samo „Ultra“ model, dok će ostali članovi S23 serije vjerojatno biti opremljeni 50 MP senzorom kao i kod S22 serije.

Gledajući konkurenciju, brojka od 200 MP zasigurno bi tako reći skrenula poglede prema Galaxy S23 Ultri u smislu šoka i nevjerice. Budući da Googleova serija Pixel 6 koristi senzor od 50 MP, dok su najnoviji Appleovi iPhonei još uvijek opremljeni samo senzorima kamere od 12 MP.

No kao što smo već bezbroj puta ponovili sami broj megapiksela ne znači gotovo ništa ako i ostali dijelovi kamere nisu vrhunske kvalitete.

Bajtbox