Potrebni sastojci:
· Mladi krompir – po potrebi
· Morska so – po ukusu
· Biber – po ukusu
· Maslinovo ulje
· Kašika senfa
· Kašičica meda
· RuzmarinPriprema:
Zagrejte rernu na 200 C, krompir operite i osušite, a pleh obložite papirom za pečenje.
Krompire isecite na polovine (ako su sitniji) ili četvrtine (krupnije), stavite u pleh, posolite i pobiberite. Sa grančica skinite iglice ruzmarina i iseckajte ih sitno i pospite po krompirima. U posebnoj činiji razmutite senf, med i maslinovo ulje i tom smesom prelijte krompire, a onda sve dobro izmešajte (najbolje je rukama, kako bi se smesa ravnomerno nanela).
Krompir stavite u rernu i pecite oko 45 minuta (zavisi od jačine rerne). Nakon 25 minuta kromir malo promešajte i vratite u rernu,piše Stil
Gotov krompir služite dok je topao, najbolje kao prilog uz piletinu, biftek ili junetinu.