Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

FIFA kakvu znamo prestaje postojati

Da, dobro ste pročitali EA Sports Fifa, igra uz koju je većina nas odrasla prestaje postojati u obliku u kojem je danas poznajemo. No nije sve tako crno.

Jučer je potvrđeno kako će Electronic Arts promijeniti naziv svog nogometnog serijala – umjesto FIFA-e u jesen 2023. imat ćemo EA Sports FC. A raskid 28-godišnje suradnje organizacije FIFA i Electronic Artsa rezultirat će time da će se povećati broj nogometnih igara na sceni. Inače EA Sports je napravio prvu Fifinu igru ​​1993. godine i od tada je zadužen za franšizu.

U razgovoru za BBC, David Jackson, potpredsjednik EA Sportsa, objasnio je da studio misli da je vrijeme da se krene u drugom smjeru kako bi se izgradio “brend za budućnost”.

U prijevodu, iz FIFA-e su potvrdili kako će licencu za izradu nogometne igre ponuditi nekom drugom developeru/izdavaču. Poručili su kako trenutno pregovaraju s vodećim izdavačima igara, medijskim kućama i investitorima kako bi se realizirale nove FIFA igre koje će se u budućnosti izravno natjecati protiv EA Sports FC-a.

Predsjednik FIFA-e je ovako objasnio cijelu situaciju:

Možete biti sigurni da će jedina autentična realistična igra koja nosi naziv FIFA biti ujedno i najbolja dostupna igra za gamere i fanove nogometa. Naziv FIFA je jedini globalni, originalni naslov; FIFA 23, 24, 25, 26 i tako dalje – konstanta je naziv FIFA i on zauvije ostaje najbolji.” – izjavio je Gianni Infantino.

Ne preostaje nam ništa drugo nego pratiti razvoj situacije i nadati se najboljem mogućem ishodu, no za EA je ovo definitivno ogroman udar. Raskidom ovog partnerstva EA vjerojatno gubi licence za klubove i igrače, pa će samim time iskustvo igranja biti lošije (bar dok se licence ne riješe)

Bajtbox