Connect with us

Upište pojam za pretragu

Sport

Nadal trenirao nakon meča: Žurim, moram da nadoknadim sve ono što sam propustio

[ad_1]

Rafael Nadal je danas u Rimu sa laganih 6:3, 6:1 savladao Johna Isnera i plasirao se u osminu finala turnira.

Posao je završio za tek nešto više od sat, a nakon meča je odradio i trening.

“Mislim da sam bio jasan otkad sam se vratio. Malo žurim, moram što prije da dođem do najboljeg mogućeg osjećaja na terenu”, objasnio je Nadal poslije još dodatnih sat vremena na terenu, uz meč.

“Moram da nadoknadim ono što sam propustio zbog povrede kako bih bio spreman za par sedmica. Naravno, sadašnjost je prioritet, ali moram da mislim i srednjoročno i dugoročno. Jedini način za to jeste da radim. Meč nije bio zahteva fizički, osjećao sam da mogu da odradim još malo. Ništa više od toga”, dodao je Nadal, koji uskoro punu 36 godina, a očigledno želi biti spreman za Roland Garros koji počinje naredne sedmice..

Sledeći rival Nadalu biće Denis Shapovalov, koji je prošle godine u Rimu umalo savladao Rafu, čak je propustio i dvije meč lopte.

“Tada sam imao mnogo sreće, imao je taj meč u rukama mnogo puta. Ne sjećam se tačno, ali sjećam se da je skoro bilo čudo kako sam pobijedio. Sada za mene nije glavna stvar ko je rival preko puta mreže, već da ja napredujem svakog dana. Sutra je nova šansa za to. Shapovalov će biti težak test”, zaključio je Nadal.

SCsport.ba