Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Sony predstavio i jeftini telefon – Upoznajte Xperiju Ace III

Pored flagshipa Xperije 1 IV i mid-rangera Xperije 10 IV, Sony je predstavio i jedan jeftini pametni telefon iz svoje ponude. Radi se o Sony Xperia Ace 3 telefonu. Ovaj telefon stiže s nekim osnovnim karakteristikama, 5G podrškom i velikom baterijom.

Dimenzije Xperije Ace 3 su 140 mm x 69 mm x 8,9 mm i težak je oko 162 grama. Telefon ima IPS LCD ekran dijagonale 5,5”, HD+ rezolucije od 720 x 1496 piksela. Zanimljivo i neočekivano, ali ekran posjeduje Corning Gorilla Glass Victus zaštitu. Na desnom okviru telefona nalazi se skener otiska prsta, dok je iznad njega tipka za regulaciju glasnoće.

Na zadnjoj strani telefon posjeduje glavni i jedini senzor kamere od 13 MP, ispod kojeg se nalazi LED blic, dok je naprijed selfie kamera sa senzorom od 5 MP. Ispod poklopca telefona smještena je baterija kapaciteta 4500 mAh s podrškom za brzo punjenje, no Sony nije naveo o kojoj jačini se radi.

Telefon pokreće čip američke kompanije Qualcomm – Snapdragon 480, koji stiže sa 5G podrškom. On je uparen sa 4 GB radne memorije (RAM-a) i 64 GB prostora za unutrašnju pohranu. Dobra vijest je što postoji utor za microSD kartice za proširenje memorije. Iz kutije se telefon isporučuje sa aktuelnim Android 12 operativnim sistemom.

Od ostalih značajki, telefon ima podršku za 5G, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.1, GPS, NFC i USB-C priključak.

Ovaj telefon je već dostupan za prednarudžbe u Japanu, a isporuke će kupcima krenuti sredinom šestog mjeseca. Cijena Sony Xperia Ace 3 telefona je 34.408 JPY, što je oko 265 američkih dolara. Dostupan je u crnoj, sivoj, plavoj i narandžastoj boji, dok detalji o međunarodnoj dostupnosti još nisu poznati.

Bajtbox