Connect with us

Upište pojam za pretragu

Lifestyle

“PREDSJEDNICI&CA- PRETPOSLJEDNJA VEČERA”: Smijeh uz sjajne glumce

Predstava zagrebačkog pozorišta Kerempuh “Predsjednici & ca” odigrana je u Bosnaskom kulturnom centru. Nastala je prema tekstu Borisa Svrtana i Tarika Filipovića, koji ujedno potpisuje režiju ove političke satire.

Mogu li bivši hrvatski predsjednici, živi ili “oni drugi” spasiti zemlju? Ciničniji će reći da ne mogu pomoći ni budući, a još manje bivši. Mogu li oni, unatoč različitim političkim stremljenjima, ujedinjeni stremiti prema jednom zajedničkom cilju? Mogu li nam, dakle, oni koji su dijelom prošlosti pomoći u tkanju bolje budućnosti?

Premda se radi o pitanjima na koja nemamo odgovore, kazalište nam otvara prostor za maštu ispunjenu gorkastim i ciničnim notama, upravo onakvima kakvima obiluje ova nemoguća predsjednička večera.

U predstavi “Predsjednici & ca” igraju Tarik Filipović (Franjo Tuđman), Hrvoje Kečkeš (Stjepan Mesić), Ornela Vištica (Kolinda Grabar-Kitarović), Siniša Miletić (Ivo Josipović) i Boris Svrtan (Josip Broz Tito). Radnja predstave odvija se u građanskom stanu. Pozivnicu za večeru dobili su “bivši” – i to na poziv “bivše”.

The post “PREDSJEDNICI&CA- PRETPOSLJEDNJA VEČERA”: Smijeh uz sjajne glumce appeared first on Express.

Express