Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Samsung uveliko nastavlja s nadogradnjom – Android 12 i najnoviji One UI 4.1 stigli i na Samsung Galaxy A41

Nakon što je jučer nadogradnju na Android 12 i One UI 4.1 počeo primati Samsung Galaxy A22, istu nadogradnju počinje primati još jedan telefon iz Samsung Galaxy A serije. Radi se o Samsung Galaxy A41.

Samsung Galaxy A41 predstavljen je u trećem mjesecu 2018. godine sa Androidom 10 i One UI 2.0. Ovaj telefon je već dobio jednu veliku Android nadogradnju i to onu na Android 11 i Samsungov One UI 3.1. Sada Galaxy A41 prima drugu veliku Android nadogradnju. Stigao je Android 12, koji je prekriven Samsungovim najnovijim One UI 4.1, koji je debitovao zajedno sa najnovijim Galaxy S22 flagship serijom.

Android 12 nadogradnja bit će posljednja velika Android nadogradnja za Samsung Galaxy A41.

Ova nadogradnja dolazi s brojem firmvera A415FXXU1DVDV i trenutno je dostupna korisnicima ovog telefona u Rusiji. Očekivati je da vrlo brzo ona bude dostupna i u ostalim državama. Pored Androida 12 i One UI 4.1, ažuriranje donosi i sigurnosnu zakrpu za četvrti mjesec 2022. godine, koja ispravlja 88 sigurnosnih propusta.

Samsung Galaxy a41 android 12 one ui 4.1 nadogradnja

Tako ako posjedujete Samsung Galaxy A41, odlaskom u Postavke -> Ažuriranje softvera, možete već provjeriti je li pomenuta nadogradnja dostupna i na Vašem Galaxy A41 telefonu. Ukoliko to nije slučaj, možete je očekivati veoma brzo.

One UI 4.1 zajedno sa Androidom 12 donose razne novine. Tako One UI 4.1 donosi nadograđenu Samsung tastaturu, značajke kao što su Google Duo Live Sharing, pametni widgeti, a poboljšane su i palete boje, kao i portretne fotografije pri slabom osvjetljenju. Također, Bixby Routines sada ima opciju za automatsku promjenu izgleda sata i drugih postavki na Samsung Galaxy Watch 4.

Pored toga, tu je način dijeljenja Wi-Fi šifri putem Quick Share. Tu je i mogućnost dijeljenja fotografija i videozapisa s više prijatelja putem jedne veze, a fotografije dijeljene putem Quick Share značajke prikazuju povijest uređivanja fotografija.

Bajtbox