Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

One Outlook donijet će mnogo novih funkcija – Microsoft podijelio fotografije

Prije desetak dana procurile su prve fotografije One Outlooka, nove aplikacije za e-mail, izrađene od strane Windowsa. Sada je američka kompanija najavila beta verziju ove aplikacije za Windows, koji nam daje dobar pogled na to kakve funkcije možemo očekivati na novoj aplikaciji.

Prema Microsoftovoj najavi, One Outlook dobit će mnogo novih funkcija, pored dizajnerskih promjena. Prije svega, ova aplikacija integrisat će se sa Loop-om, Microsoftovim sistemom za ankete, liste zadataka itd. Tu je i novi sistem za prilaganje fajlova. Tako ako imate nešto pohranjeno na Microsoftovom računu, možete ukucati simbol “@”, a zatim i naziv datoteke, nakon čega ćete dobiti listu odgovarajućih datoteka koje možete priložiti u mejl.

Također, Microsoft je dodao nekoliko novih funkcija kalendara i obaveza. Tako ćete moći privući željene mejlove na panel i svrstati ih u obaveze ili događaje u kalendaru, ako želite odrediti vrijeme za odgovaranje na određeni mejl. Tu je i mogućnost “pinovanja” (pin) određenih mejlova kako bi vam oni ostali u fokusu, ako niste u prilici da ih odmah pročitate i eventualno odgovorite.

Microsoft također spominje i mnogo drugih funkcija. Tako npr. kada odgovarate na pozivnicu iz kalendara, možete odrediti hoćete li određenom događaju prisustvovati fizički ili virtuelno, tu je funkcija čišćenja inboxa Sweeb također je uključena u aplikaciju.

Nadalje, sam Outlook će “pinovati” mejlove koje smatra važnim, kako ih ne biste propustili. Kompletnu listu funkcija, zajedno sa fotografijama i opisima, možete vidjeti na Microsoftovoj stranici.

Treba još jednom naglasiti da se radi o beza verziji, što znači da je moguće da Microsoft doda još neke funkcije u stabilnu verziju.

Bajtbox