Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Kako je Osmica postao predmet ismijavanja lidera opozicije. Pogledajte video

Uoči zvaničnog predstavljanja kandidata ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića dogodila se jedna zanimljiva i komična situacija.

Naime, predstavljanje Bećirovića organizirano je u zgradi Parlamentarne skupštine, gdje su se okupili predsjednici i predstavnici sedam stranaka koje će mu dati podršku.

Sam početak konferencije obilježili su manji tehnički problemi koji su se manifestirali u iritantnom zujanju mikrofona u trenutku kada je riječ trebao uzeti predsjednik SDP-a Nermin Nikšić. Odmah uza njega stajao je Fahrudin Radončić koji je na šaljiv način dobacio: “Osmica”.

On je aludirao na direktora Obavještajne službe Osmana Mehmedagića Osmicu, intimusa Bakira Izetbegovića, poznatog i po tome da sve resurse službe koristi protiv Izetbegovićevih oponenata.

Kako je Osmica postao predmet ismijavanja lidera opozicije. Radončić komentarom nasmijao sve prisutne pic.twitter.com/uG5ryzhio9— Raport.ba (@BaRaport) May 21, 2022

Ova Radončićeva opaska izazvala je gromoglasan smijeh svih prisutnih, a Damir Marjanović je dobacio kako “jedan broj može nasmijati sve, da ste rekli šest, nikom ništa”.

Očito je da je Osmica u očima opozicije postao predmet ismijavanja koji više niko ne shvata ozbiljno.


Raport.ba