Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Huawei predstavio novi jeftini telefon za globalno tržište

Huawei je predstavio novi jeftini pametni telefon iz svoje ponude za globalno tržište. Predstavljen je Huawei Nova Y70. Šta sve nudi ovaj telefon i za koju cijenu saznajte u nastavku članka…

Tako je Huawei Nova Y70 pogonjen neimenovanim Octa-Core procesorom koji dolazi sa dvije Cortex-A75 jezgre takta od 1,8 Hz i šest Cortex-A55 jezgri na taktu od 1,8 GHz.

Telefon posjeduje IPS LCD ekran dijagonale 6,75”, rezolucije 720 x 1600 piksela. Dimenzije telefona su 168,3 mm x 77,7 mm x 8,98 mm, a težak je oko 199 grama.

Na desnoj bočnoj strani telefona nalazi se skener otiska prsta, koji je ujedno i tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja, dok je iznad njega tipka za regulaciju glasnoće.

Huawei Y70 cijena specifikacije

Na zadnjoj strani telefon posjeduje tri kamere. Glavni senzor je onaj od 48 MP. Pridružuju mu se i ultraširoki senzor od 5 MP s vidnim poljem od 120 stepeni i senzor za dubinu od 2 MP. Ove se tri kamere nalaze u ovalnom izrezu, dok je izvan njega LED blic. U donjem lijevom uglu poklopca ispisan je naziv kompanije Huawei. Na prednjoj strani je selfie kamera sa senzorom od 8 MP. Ona se nalazi pri vrhu ekrana u izrezu koji je u obliku slova “u”.

Za autonomiju telefona zadužena je ogromna baterija kapaciteta 6000 mAh.

Huawei Nova Y70 dostupan je u tri boje – plavoj, bijeloj i crnoj. Trenutno je telefon dostupan za kupovinu u Saudijskoj Arabiji po cijeni od 729 SAR, što je oko 180 EUR. Očekuje se da će u naredno vrijeme telefon stići i u značajan broj drugih zemalja.

Bajtbox