Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Apple navodno kupuje Electronic Arts (EA)??

Izdavač videoigara Electronic Arts (EA) aktivno traži potencijalnog kupca ili neki vid spajanja s drugom tvrtkom. Apple je navodno u pregovorima s tvrtkom o otkupu EA prema “Pucku“. Disney i Amazon također su u pregovorima o kupnji tvrtke za video igre.

Tvrtka sa sjedištem u Redwood Cityju (EA) objavila je hitove poput Apex Legends, Madden iThe Sims franšize. Ideja za otkup ili spajanje došla je nakon što je Microsoft ranije ove godine kupio Activision Blizzard za 68 milijardi dolara. Ubrzo nakon toga, Sony je kupio Bungie za 3,6 milijardi dolara. Prema Pucku, EA bi zapravo željela spajanje kako bi Andrew Wilson mogao ostati izvršni direktor kombinirane tvrtke.

EA-ovi korijeni zapravo sežu do Applea. Davne 1982. godine, tadašnji Appleov direktor strategije i marketinga, Trip Hawkins, napustio je tvrtku i pokrenuo EA. Međutim, otkup ne bi bio prvi Appleov pothvat u igrama. Tvrtka iz Cupertina predstavila je svoju uslugu igranja igara Apple Arcade još 2019. godine. Putem Apple Arcade korisnici mogu igrati igre bez oglasa na svojim iOS, macOS i tvOS uređajima.

Glasnogovornik EA John Reseburg rekao je da tvrtka neće komentirati bilo kakve “glasine i nagađanja u vezi s M&A“. Reseburg je dodao: “Ponosni smo što djelujemo s pozicije snage i rasta, s portfeljem nevjerojatnih igara, izgrađenih oko moćnog IP-a, napravljenih od nevjerojatno talentiranih timova, i mrežom od više od pola milijarde igrača. Pred nama je vrlo svijetla budućnost.

Apple nije komentirao potencijalni ugovor s Electronic Artsom.

Vjerujem da se većini igrača ovaj dogovor ne bi svidio budući da je Apple sinonim za stroge kontrole i visoke cijene.

Kakvo je Vaše mišljenje o tome?

Pišite nam u komentarima.

Bajtbox