Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Službeno je – Gotovo je partnerstvo Huaweija i Leice

Ranije danas Xiaomi je najavio partnerstvo s Leicom, što je značilo kraj dugotrajne suradnje između proizvođača fotoaparata i Huaweija. Kineski tehnološki div napisao je “Možemo potvrditi da je suradnja između naše dvije tvrtke prekinuta 31. ožujka” nakon što mu se obratio Android Authority.

Da, ovo je kraj ere suradnje za ova dva brenda, Huawei i Leica su radili skupa još od 2016. na tadašnjoj P9 seriji, a zatim i na Mate  9 seriji. Partnerstvo se odražavalo na općem ugođaju slike, načinima boja koje biraju korisnici, portretima i još na mnogo toga što nije vidljivo na prvu.

To znači da su P50 i P50 Pro posljednji Huawei telefoni s Leica kamerama. P50 Pocket je preskočio Leica brend, unatoč lansiranju u prosincu prošle godine (par mjeseci prije nego što je partnerstvo službeno završilo). To znači da će Huawei Mate 50, kad god se pojavi, stići s kamerom koja neće imati prepoznatljivi logo Leice.

Još u svibnju prošle godine bilo je nagađanja da Leica želi odustati od suradnje nakon što je Huaweijev tržišni udio pao zbog trgovinskih sankcija. Xiaomi i Honor prijavljeni su kao potencijalni novi partneri i čini se da je Xiaomi na kraju pobijedio. Prvi Leica telefon tvrtke dolazi u srpnju i vjerojatno će biti Xiaomi 12 Ultra.

Vjerujem da nam je svima žao ovakvog raspleta iako je on bio potpuno očekivan. Nadajmo se da će Leica nastaviti na Xiaomi 12 Ultri tamo gdje je stala s Huawei P50 Pro te da ćemo sa spomentim telefonom dobiti najbolje kamere na svijetu.

Kakvo je Vaše mišljenje o cijeloj toj situaciji?

Pišite nam u komentarima.

Bajtbox