Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Stigla nova generacija popularne narukvice – Ovo je Xiaomi Band 7!

Xiaomi je početkom proljeća prošle godine predstavio šestu generaciju svoje pametne narukvice – Xiaomi Mi Band 6. Sada, otprilike godinu i dva mjeseca nakon toga, kineska kompanija predstavila je i sedmu generaciju – Xiaomi Band 7. Na događaju predstavljanja u Kini, Xiaomi je pored Redmi Note 11T serije predstavio i Band 7.

Uglavnom je Xiaomijeva pametna narukvica uvijek bila dobar izbor. Je li to slučaj i sa Xiaomijem Band 7? Kao i obično, u Kini je narukvica predstavljena u dvije verzije – Band 7 i Band 7 NFC. Band 7 stiže sa AMOLED ekranom dijagonale 1,62”, rezolucije 192 x 490 piksela. Gustoća piksela je 326 PPI, a maksimalna svjetlina ekrana 500 niti. Narukvica se može pohvaliti i Always-On Display funkcijom i posjeduje dinamičnu Mars pozadinu, poput one koja je dostupna na MIUI 13. Band 7 je težak 13,5 grama.

Xiaomi Band 7 cijena specifikacije

U Kini narukvica dolazi sa Xiaoi AI asistentom i posjeduje preko 120 sportskih načina, uključujući četiri profesionalna sportska načina sa praćenjem aktivnosti, analizom podataka itd.

Ono što je donio prethodnik, zadržao je i nasljednik. Band 7 ima senzor za mjerenje nivoa kisika u krvi, te upozorava korisnika ako on padne ispod 90%. Tu su i senzor otkucaja srca, praćenje spavanja, funkcija koja nudi podatke o kvalitetu sna, praćenje stresa, praćenje menstrualnog ciklusa kod žena i PAI (Personal Activity Intelligence).

Band 7 ima bateriju od 180 mAh. Iz Xiaomija navode da će ona oko 9 dana autonomije s intenzivnim korištenjem. Koristi magnetni punjač kao i prethodnici.

Cijena Xiaomi Band 7 je 249 CNY, što je oko 35 dolara, dok verzija sa NFC podrškom košta 299 CNY, što je oko 45 dolara.

Očekuje se da će uskoro narukvica biti predstavljena i globalno.

Bajtbox