Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Predstavljen je 500 Hz monitor – pogledajte što sve nudi

Ranije danas na Computexu 2022, predstavljen je ASUS ROG Swift 500Hz gaming monitor. Prvi monitor koji nudi ovako ekstremne brzine osvježavanja, pa pogledajmo što novi ROG monitor sprema igračima.

Kao što naziv implicira, ROG Swift 500Hz je prvi zaslon koji postiže brzinu osvježavanja od 500Hz. To čini korištenjem E-TN panela (Esports TN) za koji se tvrdi da je 60% osjetljiviji od običnog TN LCD panela. Sam zaslon je veličine 24,1 inča i nudi FHD rezoluciju (1920 x 1080).

Monitor također nudi NVIDIA G-SYNC i dolazi s poboljšanim načinom rada za esportove pod nazivom “Esports Vibrance”. Način rada Esports Vibrance omogućuje da više svjetla prođe kroz LCD kristale, čineći da boje izgledaju življe.

Osim osnovnih značajki, monitor također podržava NVIDIA Reflex Analyzer, koji pruža statistiku vezanu za kašnjenje sa samo nekoliko klikova. Nvidia je također podesila monitor kako bi pružila optimalne performanse u trenutnim glavnim FPS naslovima e-sporta kao što su CS:GO, Valorant, Overwatch i Rainbow Six Siege.

Ovaj monitor zvuči jako primamljivo sa svoji 500 Hz, FHD rezolucijom i veličinom zaslona od 24,1 inča, međutim, marka je napravila ovaj monitor imajući na umu entuzijaste i profesionalce u e-sportu. A budući da je prvi ovog tipa, vjerojatno će u početku (dok konkurencija ne sustigne) imati poprilično visoku cijenu.

Kao što rekoh, cijena još nije poznata, a zanima me Vaš stav o ovim ekstremnim brzinama osvježavanja. Jesu li one zaista potrebne ili je ovo samo pretjerivanje, te koliko novca bi bili spremni izdvojiti za ovako nešto?

Kao i uvijek, pišite nam u komentarima.

Bajtbox