Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Već se pojavio jedan Xiaomi telefon sa Leica kamerom

Još od 2016. godine pa do četvrtog mjeseca ove godine, njemačka Leica bila je u partnerstvu s kompanijom Huawei. Ove dvije kompanije zajedničkim snagama radile su na kamerama Huaweijevih flagship telefona koji su donijeli, u prethodnih par godina, nevjerovatne fotografske mogućnosti. Ipak, ovo partnerstvo okončano je krajem trećeg mjeseca ove godine. Nije teško pretpostaviti da je to zbog sve lošijeg položaja Huaweija na globalnom tržištu pametnih telefona. Tu je priliku ugrabio Xiaomi i zaključio partnerstvo sa Leicom. Čini se da se na internetu već pojavio jedan Xiaomi telefon koji posjeduje Leica znak uz kamere.

Xiaomi je prije dva dana potvrdio svoju “dugoročnu stratešku saradnju” sa Leicom. Iz Xiaomija su otkrili da zajedno s ovom kompanijom rade na razvoju novog flagshipa koji će biti predstavljen u sedmom mjesecu ove godine. Očekivalo se da je riječ o Xiaomiju 12 Ultra. Ipak, danas je na internetu procurila fotografija uživo koja prikazuje navodno Xiaomi 12S koji pored kamera ima oznaku Leica.

Očekuje se da će Xiaomi uskoro predstaviti Xiaomi 12S i Xiaomi 12S Pro telefone, jer su oba telefona prošlog mjeseca uočena u IMEI bazi podataka.

Ako je suditi po ovoj fotografiji, očekivati je da će oba ova telefona stići sa Leica optimizovanim kamerama. U suštini, očekuje se da će Xiaomi sve svoje uređaje visoke klase predstaviti sa Leica kamerama, no istina je da nisu poznati detalji partnerstva, te su ovo samo nagađanja i očekivanja.

Xiaomi 12S pored Leica kamera, trebao bi biti pogonjen najnovijim Snapdragon 8 + Gen 1 čipom, koji je predstavljen prije par dana. Xiaomi tek treba da se oglasi povodom predstavljanja ova dva telefona.

Bajtbox