Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Jeftiniji flagshipi – I Xiaomi 12T serija izgledno stiže prije nego što se očekivalo

Jučer smo saznali da bi Xiaomi 13 serija mogla stići prije nego što se očekivalo i to krajem jeseni ove godine. Sada stižu informacije da bi ova kineska kompanija prije nego što se očekivalo mogla predstaviti i Xiaomi 12T seriju.

Xiaomi je u devetom mjesecu prošle godine predstavio Xiaomi 11T i Xiaomi 11T Pro. Ovi telefoni stigli su kao nasljednici Xiaomija Mi 10T i Mi 10T Pro i zapravo predstavljaju nešto jeftinije flagshipe, koje kompanija, uz određene kompromise, predstavi u drugoj polovini ove godine. Ove godine to će biti Xiaomi 12T serija i sada stižu neke informacije o njoj.

Na EEC-u je otkriveno da se Xiaomi sprema za predstavljanje više telefona na globalnom tržištu. My Smart Price prenosi da je na EEC-u osvanulo više Xiaomi, Redmi i Poco telefona. Xiaomijevi uređaji imaju brojeve modela 22071212AG i 22081212UG.

Xiaomi 11T Pro

To su isti brojevi modela za koje se nedavno ispostavilo da su Xiaomi 12T i Xiaomi 12T Pro. Pojavljivanje na EEC-u u petom mjesecu znači da će telefoni vrlo vjerovatno stići ranije nego prethodnici i to prije devetog mjeseca ove godine, vjerovatno sredinom ljeta.

Nažalost, EEC ne otkriva nikakve specifikacije nadolazećih uređaja, no prema nekim glasinama, Xiaomi 12T i Xiaomi 12T bit će rebrendirani kineski Redmi K50S i Redmi K50S Pro Hypercharge. Nagađa se da bi oba ova telefona mogla biti pogonjena nedavno predstavljenim Qualcommovim Snapdragon 8+ Gen 1 čipom. Međutim, kako su Xiaomi 11T i Xiaomi 11T Pro isporučeni sa različitim čipovima, ne bi nas čudilo da ista situacija bude i sa Xiaomijem 12T i Xiaomijem 12T Pro.

Očekivati je da u naredno vrijeme saznamo mnogo više informacija o Xiaomiju 12T i Xiaomiju 12T Pro. Naravno, moći ćete ih ispratiti na našem portalu.

Šta vi mislite o Xiaomijevoj T seriji i jeste li imali ili imate neki uređaj iz ove serije?

Bajtbox