Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Stiže u Evropu – Samsung Galaxy M13 službeno predstavljen

Samsung je danas, bez ikakve prethodne najave, predstavio novi jeftini pametni telefon iz svoje ponude. Predstavljen je Samsung Galaxy M13. Kakve specifikacije nudi ovaj telefon, saznajte u nastavku članka…

Tako je Samsung Galaxy M13 pogonjen Samsungovim Exynos 850 osmojezgrenim čipom, koji stiže u kombinaciji sa 4 GB radne memorije (RAM-a) i 64 GB, odnosno 128 GB prostora za unutrašnju pohranu. Nju je moguće i proširiti jer telefon posjeduje utor za microSD karticu. Iz kutije se telefon isporučuje sa Androidom 12 i One UI Core 4.1.

Samsung Galaxy M13 posjeduje IPS LCD Infinity-V ekran sa Full HD + rezolucijom. Veličina ekrana je 6.6”. U izrezu oblika slova “v” nalazi se prednja kamera sa senzorom od 8 MP s otvorom blende f / 2.2. Desno bočno je skener otiska prsta, a iznad njega tipka za kontrolu glasnoće.

Samsung Galaxy M13 cijena specifikacije

Na zadnjoj strani Samsung Galaxy M13 ima pravougaoni izrez u kojem su smještena tri senzor kamere u kombinaciji 50 MP f / 2.2 (glavni senzor) + 5 MP f / 2.2 (ultraširoki senzor) + 2 MP f / 2.4 (makro senzor). Telefon može snimati 1080p videozapise pri 30 sličica u sekundi.

Ovaj Samsungov telefon napaja baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 15 W.

Od ostalih značajki, telefon ima utor za dvije SIM kartice, LTE, GPS, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, NFC, 3,5 mm priključak za slušalice i USB Type-C port.

Dostupan je u tri boje – tamnozelenoj ,narandžastoj i svjetloplavoj. Nažalost, Samsung nije otkrio cijenu ovog uređaja, ali je otkriveno da će stići na evropsko tržište.

Bajtbox