Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

iPhone 14 Pro na novim HD renderima otkrio svu ljepotu i raskošne boje

Ako sve bude po planu i tradiciji, Apple bi ove godine na jesen trebao predstaviti iPhone 14 seriju, koja će naslijediti iPhone 13 seriju. Stići će četiri modela – iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Još prije dva mjeseca pojavili su se prvi CAD renderi iPhonea 14 Pro. Sada je dizajner Ian Zelbo kreirao nove visokokvalitetne rendere iPhonea 14 Pro, koji otkrivaju uređaj u više boja i koji nam daju pogled na svu ljepotu iPhonea 14 Pro.

Jan Prosser je podijelio rendere kreatora Ian Zelboa. Na njima je iPhone 14 Pro prikazan u četiri boje – ljubičastoj, crnoj, bijeloj i zlatnoj. Osim zlatne boje, koju smo već imali ranije priliku vidjeti, najupečatljivija djeluje ljubičasta boja. Ona bi trebala ostati ekskluzivna samo za iPhone 14 Pro modele.

Na renderima primjećujemo sve ono o čemu se do sada pisalo i nagađalo. Tako će iPhone 14 Pro imati dva izreza pri vrhu ekrana – rupicu i pilulu. Čini se da su okviri oko ekrana poprilično smanjeni u odnosu na one koji se nalaze na iPhoneu 13 Pro.

Desno bočno nalazi se tipka za uključivanje, odnosno isključivanje uređaja, dok su na lijevoj bočnoj strani tipke za regulaciju glasnoće, utor za SIM karticu i sklopka za prebacivanje zvučnog načina.

Na zadnjoj strani telefon posjeduje isti dizajn kao i prethodnik. Tu se nalaze tri senzora kamere i LiDAR senzor, kao i LED blic. Kada je riječ o kamerama, čini se da bi ultraširoka kamera ove godine mogla biti značajno bolja od one koja se nalazi na iPhoneu 13 Pro.

Prenosi se i to da će svi iPhone 14 modeli dobiti poboljšanu prednju kameru, što je također lijepa vijest.

Kako vama izgleda iPhone 14 Pro na ovim renderima?

Bajtbox