Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Pixel 7 serija neće donijeti značajniji napredak

Ranije ovog mjeseca, Google nas je „upoznao“ s novim Pixel 7 i Pixel 7 Pro uređajima i predstavio Pixel 6a, Pixel Watch i Pixel Buds Pro. Zapravo to je bio samo teaser za spomenute Android telefone budući da smo još oko pet mjeseci daleko od lansiranja Pixel 7 serije.

Međutim, novo izvješće koje otkriva neke zanimljive detalje o zaslonu i drugim glavnim specifikacijama Pixel 7 dvojca.

Prema izvješću 9to5Google, Pixel 7 i Pixel 7 Pro imat će potpuno isti zaslon kao i njihovi prethodnici Pixel 6 i 6 Pro. Publikacija je to otkrila iz Android Open-Source Projecta, gdje je Google stvorio dva nova upravljačka programa za zaslon, jedan s oznakom C10, a drugi P10. Čini se da su oznake skraćena verzija “Cheetah” i “Panther”, kodna imena Pixel 7 i 7 Pro.

Daljnjim kopanjem u kodu otkriveno je da će oba uređaja imati iste zaslonske ploče koje je napravio Samsung kao i Pixel 6 duo, s brojevima modela S6E3FC3 i S6E3HC3.

To znači da će Pixel 7 imati zaslon rezolucije 1080 x 2400 koji može raditi do 90 Hz, dok će Pixel 7 Pro imati zaslon od 1440 x 3120 koji može podržavati brzinu osvježavanja do 120 Hz. Dakle identično kao kod Pixel 6 serije.

Međutim, za Pixel 7 se navodi da je nešto manji od prošlogodišnjeg Pixela 6, zaslon mobitela bit će 1 mm uži i 2 mm kraći. Naprotiv, zaslon Pixela 7 Pro isti je kao i Pixel 6 Pro, ali će imati izvorni način rada od 1080p, što će vjerojatno poboljšati uštedu baterije u načinu rada niske potrošnje energije.

Sudeći po dosadašnjim curenjima i glasinama, čini se da Pixel 7 serija nosi samo manje nadogradnje i ništa spektakularno. Međutim, ostalo je još 5 mjeseci do lansiranja i Google bi nas mogao iznenaditi.

Bajtbox