Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Najiščekivaniji jeftini telefon – Poznate specifikacije Redmi 11 5G telefona

Jedan od najiščekivanijih jeftinih telefona za ovu godinu sigurno je Redmijev Redmi 11. Ova jeftina serija iz Redmija već je par godina jedna od popularnijih jeftinih serija na tržištu pametnih telefona. To bi se trebalo nastaviti i sa Redmijem 11 5G. Sada je poznati portal 91 mobiles objavio glavne specifikacije telefona, ali i okvirno vrijeme predstavljanja.

Prije svega, pomenuti portal prenosi da će ovaj uređaj najprije biti predstavljen u Indiji. Nije prenesen tačan datum predstavljanja, ali navodi se da će telefon biti predstavljen sljedećeg mjeseca.

Kada je riječ o specifikacijama, prenosi se da će Redmi 11 5G biti pogonjen MediaTek Dimensity 800 čip. On će stići uparen sa 4 GB radne memorije (RAM-a) i 64 GB prostora za unutrašnju pohranu. Nju će biti moguće i proširiti jer će telefon imati utor za microSD karticu.

Redmi 11 5G bit će opremljen IPS LCD ekranom dijagonale 6,58“, Full HD+ rezolucije. Stopa osvježavanja ekrana bit će 90 Hz. Na zadnjoj strani telefon će imati glavni senzor kamere od 50 MP i pomoćni senzor od 2 MP. Nije poznato o kojem se konkretno senzoru radi. Na prednjoj strani bit će selfie kamera sa senzorom od 5 MP.

Ispod poklopca telefona naći će se baterija kapaciteta 5000 mAh koja će podržavati brzo punjenje od 18 W.

Što se tiče cijene telefona, navodno će cijena Redmi 11 5G telefona u Indiji biti 13.999 INR, što je oko 180 dolara za osnovnu verziju sa 4 GB RAM-a i 64 GB prostora za unutrašnju pohranu.

Ako se ovaj izvještaj ispostavi tačnim, Redmi 11 5G donijet će solidnu nadogradnju u odnosu na prethodnika.

Bajtbox