Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Popularna narukvica dobiva i Pro verziju? Xiaomi Band 7 Pro navodno u pripremi…

Nedavno je Xiaomi na jednom događaju u Kini, pored raznih uređaja, predstavio i novu, sedmu generaciju svoje popularne pametne narukvice – Xiaomi Band 7. Ova je narukvica stigla kao nasljednica Xiaomi Mi Banda 6 i očekuje se da će nastaviti istim putem kao i prethodne generacije. Xiaomi Band 7 predstavljen je u standardnoj i NFC verziji. No, stiže li nam i Pro verzija ove narukvice?

Xiaomi u prošlosti nije predstavljao Pro verzije svoje pametne narukvice, ali čini se da bi se to moglo promijeniti ove godine. Naime, jedan leaker na kineskoj društvenoj mreži Weibo podijelio je informaciju da je Xiaomi Band 7 Pro uveliko u pripremi, te da bi mogao stići već u sedmom mjesecu ove godine.

Kada je riječ o specifikacijama, prenosi se da će Xiaomi Band 7 Pro donijeti veću bateriju u odnosu na obični Xiaomi Band 6 i to za 70 mAh, što bi moglo značajno povećati vrijeme korištenja narukvice. Pored toga, navodno će Xiaomi Band 7 Pro donijeti i dugo iščekivanu funkciju na Xiaomi Bandu, a to je GPS podrška. GPS je itekako važna funkcija i čini da će je Xiaomi napokon donijeti i na svoju popularnu pametnu narukvicu.

Navodno će Xiaomi Band 7 Pro imati i veći ekran u odnosu na običnu verziju narukvice.

Xiaomi Band 7 Pro mogao bi zapravo biti predstavljen zajedno sa najjačim Xiaomijevim članom Xiaomi 12 serije – Xiaomi 12 Ultra telefonom. Za ovaj telefon već neko vrijeme se nagađa da će stići u sedmom mjesecu tekuće godine, što bi moglo biti i vrijeme predstavljanja Xiaomi Band 7 Pro.

Očekivati je da u narednim danima imamo više informacija o ovoj narukvici.

Bajtbox