Connect with us

Upište pojam za pretragu

Tehnologija

Huawei objavio prvu fotografiju svog AITO M7 električnog SUV-a

Prošlog mjeseca pojavili su se prvi detalji o Huaweijevom nadolazećem električnom automobilu koji će nositi naziv AITO M7. Procurile su prošlog mjeseca i fotografije uživo ovog automobila, ali danas je kompanija objavila prvu službenu fotografiju ovog automobila.

Huawei i SERES pripremaju se uveliko za predstavljanje novog SUV-a – AITO M7. Iz Huaweija ovaj automobil nazivaju “luksuznim pametnim velikim električnim SUV-om”, a sada je kineska kompanija objavila prvu fotografiju ovog automobila. Na fotografiji primjećujemo zapravo sve ono što je otkriveno i na fotografijama uživo. Prije svega, vidljivo je da će automobil imati sličan dizajn kao i prethodnik. AITO M7 bit će dostupan u petokrakim i desetokrakim točkovima. Nažalost, Huawei nije otkrio nikakve specifikacije automobila.

Međutim, ranije su otkriveni neki detalji. Tako je otkriveno da će AITO M7 imati 6 sjedišta. Automobil će koristiti 1,5 T kombinaciju za proširenje raspona + motor, a otkriveno je da će potrošnja goriva biti 1,05 L / 100 km. AITO M7 imat će 6 sjedišta. Prenosi se da će Huawei ponuditi opcije nadogradnje za AITO M7, kao što su providna sivkasto zatamnjena stakla itd.

Dimenzije automobila su 5020 mm x 1945 mm x 1775 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2820 mm. Automobil je težak 2340 kg.

NA AITO-ovoj stranici već postoji stranica za podršku za AITO M7, što znači da bi automobil trebao biti predstavljen veoma brzo. Zapravo, nagađa se da bi se to moglo desiti do kraja godine, jer je Huawei tek u trećem mjesecu ove godine počeo s prodajom AITO M5 EV. Očekuje se da ćemo u narednim danima i sedmicama saznati još više provjerenijih informacija glede ovog automobila.

Bajtbox